Choice

Baloldal legyen a bal oldalon

2023. augusztus 27. 17:27 - Publikus Team

Az első ránézésre Fideszes kötődésű XVIII. kerület rendőrkapitánya, Dr. Jánosik István olykor szellemi magasságokról tesz tanúbizonyságot: „A bűnüldözés olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá.” /bp18 Városkép, 2020.december-január/ Arról viszont nem véletlenül nem tehetett említést, hogy a bűnözés is olyan, mint a foci, mivel ő is bukhatott már le. Munkáját így vagy úgy, de elmondása szerint szereti csinálni. Jánosik többszöri megkeresésre nem válaszolt, de kemény legény, mivel épp a BRFK megfélemlítési parancsát foganatosítja, mivel újságíróként a Központi Szabálysértési Előkészítő Osztály hű katonájának kérdést mertem feltenni, amit veszélyes fenyegetés szabálysértés elkövetésének soroltak be. Nézzünk is körbe, hogy ki ez a Jánosik…

01_dr_janosik_istvan_es_szaniszlo_sandor.jpg

forrás: facebook

Az ügyészség még 2012-ben szolgálati tekintély megsértésének bűntette és korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást vezető beosztású rendőrökkel és civilekkel szemben, így a Terrorelhárító Központ két vezető beosztású rendőrt és két civil személyt is bilincsben vitt el. Az érintettek Markó Attila, a budapesti főkapitány rendészeti helyettese, Jánosik István, a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője és Ács Emese, a Biztosítási Osztály irányítója. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy több túlórát írtak-e be maguknak és jelentős összeget vettek-e fel utánuk. Emellett az akkori május elsejei belvárosi nagydíjért a szervezők több millió forintot fizettek ki a budapesti rendőrségnek, a pénz egy részét azonban a felmentett rendőrök tehették zsebre, ill. veszélyes vagy túlméretes szállítmány biztosítását is intézhettek számla nélkül. Pintér Sándor belügyminiszter pár nappal később nem erősítette meg a hírt, de elismerte, hogy történtek szabálytalanságok. A Fidesz kikukázhatta Jánosik Istvánt, az országos rendőrkapitány leváltotta, fegyelmi eljárás indult ellene és rendelkezési állományba tette. Nagy hallgatás után megkerestük az ORFK-t és a Központi Nyomozó Főügyészséget, de még válasz nem érkezett.

02_formula_1_janson_button.jpg

forrás: automotor.hu

A Fővárosi Törvényszéken az MTV-székház ostroma kapcsán a 2015-ös Gergényi-perben tanúként vallott Jánosik István rendőr alezredes is, aki 2006 őszén a BRFK titkársági és koordinációs osztály kiemelt főelőadója volt, akinek a feladata Mittó Gáborral együtt a baranyai század fogadása és eligazítása mellett az volt, hogy elvegyüljön a tömegben és jelentéseket tegyen, illetve tartsa a kapcsolatot Mittóval. Érdekes módon a bíróság által meghallgatott Jánosik István korábban azt vallotta, hogy a negyedrendű vádlottal együtt fogadta a székház védelmére felrendelt baranyai századot. A tanú korábban arról is vallott, hogy Mittó be is mutatkozott a század parancsnokának, Páter Attilának, aki viszont egyáltalán nem emlékezett az ezredesre. A bíró ez után azzal szembesítette Jánosik alezredest, hogy a forgalmazások alapján bizonyítható, Mittó Gábor a Baranya megyei egység megérkezésekor kilométerekkel távolabb volt, így nem igaz, amit a tanú korábban állított. Na már most, a rendőri eskü és rendőri etikai kódex alapján nem illik hazudnia a rendőrnek, amúgy meg mezei állampolgárnak sem a bíróság előtt, mivel az a hamis tanúzás bűncselekménye alá eshet!

03_dr_janosik_istvan_es_szaniszlo_sandor.jpg

forrás: facebook

Jánosik elmondása szerint szereti ezt a rendőri szakmát űzni, így nézzük meg, hogy a XVIII. kerületben milyen körülmények között munkálkodik. Csalás, befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést 2022-ben a Nemzeti Nyomozóirodánál Budai Gyula fideszes honatya azt követően, hogy Anonymous egy olyan vágatlan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyből kiderült, a XVIII. kerületi ingatlanfejlesztések után komoly vagyonok vándorolhatnak Szaniszló Sándor DK-s polgármesterhez, a helyi alpolgármesterhez és azokhoz az emberekhez, akik elősegítik a gyors, olajozott ügymenetet. /forrás: Demokrata/ Szaniszló különben imádja az országos nyilvánosságot, de a helyi adófizetők pénzét is. Befizette az önkormányzat a XVIII. kerület DK-s polgármesterét az ATV egyik legnézettebb műsorába, az Egyenes Beszédbe – derült ki az önkormányzati hivatal a 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött válaszából.

04_xviii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

forrás: police.hu

Jánosiktól legyűrűző munkaszeretet a kapitányság minden dolgozójára ragályos lehet, mivel az elején említett ügyben idézést küldött a részemre, ami ügy akkor még ismeretlen volt a számomra a köv. felhívással:

„Felhívom, hogy a meghallgatásra az ügyre vonatkozó iratain kívül a bizonyításnál felhasználható feljegyzéseit…”

Jelezném, hogy ha nem tájékoztatnak, hogy konkrétan miről van szó, akkor a megidézett hogyan vigye magával a bizonyítékát?! Oda tették magukat a felhívásomra és megküldtek mindent. Tényleg mindent, még azt is, amit Tilos lett volna! A rendőrséget igazán az adatvédelem nem érdekelhette, mivel a megküldött iratokban hat névhez tartozó minden adat fel lett tüntetve. Ezen kívül még olyan rendőri jelentéseket is csatoltak, amit nem adhat ki a rendőrség. Ekkorra már annyira belekeveredtek a végtelenül bonyolult ügybe, hogy L.M. r. hdgy. kollegina kiküldött még egy idézést harmadnapra, de arra nem jött rá, hogy az lehet, hogy csak öt nap múlva érkezik meg. Válaszukban adminisztratív hiba becsúszására hivatkoztak.

A rendőri etikai kódex szerint a rendőr egyéni viselkedése alapján az egész szervezet megítélhető! Ebből kifolyólag elsődlegesen a szolgáló rendőröknek kellene rendőri túlkapástól, elfogultságtól, diszkriminációtól mentesen, illedelmesen az igazságszolgáltatást és az állampolgárokat szolgálni!

A XVIII. Rk. elhivatott kollégáinak kitartást kívánok a „rendszerváltásig” és ezennel meg is ragadom az ünnepélyes alkalmat, hogy Jánosik Urat felszólítsam a rendőrkapitányi tisztségről való lemondásra, hogy a XVIII. kerület uniós állampolgárai hozzáférhessenek az uniós szintű igazságszolgáltatáshoz! Dr. Jánosik István r.ezredes Úr többszöri megkeresésre sem adott közvetlen választ. Várjuk az országos rendőrfőkapitány, Dr. Balogh János r. altábornagy válaszát, hogy a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság magas szintű szakmai munkájával mennyiben ért egyet!

hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr2218202095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása