Choice

Lopnak, csalnak, hazudnak?

2022. augusztus 18. 13:04 - Publikus Team

XIII. kerületi Rendőrkapitányság 2. rész

A BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságára úgy tűnik, hogy Magyarország jogszabályai nem tartoznak, állam az államban?! Mindent meg lehet tenni, mert ugye egy rendőri túlkapás panaszát is ők vizsgálják ki, amit kollegiális viszonyban kellemesen elutasíthatnak.

01_brfk_xiii_rendorkapitanysag.jpg

Rengeteg bűncselekményt elsikálhatnak és csak azzal foglalkozhatnak, amihez kedvük van, így a XIII. kerület rendőrségi statisztikája kiválóan alakulhat! Gratulálunk Lányi Zsolt r. alezredesnek, aki különben rendőrkapitányként tevékenykedik és közszereplőnek számít. Keressünk rá a neten kiemelkedő munkájának gyümölcsére, hogy mit is tett le az asztalra. Se kép, se hang, semmit nem fogsz találni. Más kerületekben legalább a helyi lap leközöl egy gyereknapi bohóckodást a kapitányról, itt semmi! A XIII. kerületben csak teljesíti Pintér Sándor belügyminiszter legfelsőbb utasításait, ezek szerint kiválóan, mivel nemrégiben a kapitány leváltási hullámban is tökéletesen a helyén maradt. Tehát mondhatjuk, hogy a rendszer kiváló pártkatonája?

02_brfk_xiii_rendorkapitanysag.jpg

Nézzük meg a Choice (továbbiakban: Ügyfél) esetét, aki nem egyszer felemelte a hangját (lásd korábbi cikk>>>) a trehány és jogszabályokat semmibe vevő XIII. kerületi rendőrök munkája miatt. Azóta sem tudott rendet teremteni Lányi Zsolt kapitány, minden maradt a régiben. Az Ügyfelet már második alkalommal meglopták a rendőrök, több alkalommal testi sértéssel éltek vele szemben, a járőrök az utcán ugyanúgy szabálytalanul közlekednek (közlekedéstől elzárt helyen parkolnak villogó nélkül), az egyik járőr bevallása szerint pedig olyan határozatot hoznak, amilyet csak akarnak! Ezzel szemben nem a jogszabályoknak megfelelő eljárásrend és Btk. szerinti elfogulatlan végzést kellene hozni a polgárok igazságérzetének növelése érdekében?

03_brfk_xiii_rendorkapitanysag.jpg

Az Ügyfél elhatározta, hogy az igazság kiderítése érdekében bejelenti Lányi Zsolt és ebből kifolyólag az egész kapitányság elfogultságát. …és lásd működik a dolog! Átrakták másik kerületbe az ügyet és a cigányok egyből vádlottak lettek, majd elítélték őket, így az Ügyfél sérelemdíjra jogosult. Ennek behajtását közjegyző rendeli el, aki felületes munkájával hátráltatta immáron három hónapja a végrehajtás kibocsátását, de a panaszát megoldani nem akarták, inkább rendőrt hívtak. Ismerős rendőrök megérkeztek, köztük Antal törzszászlós járőr, aki ellen éppen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség eljárást folytat, mivel bandájával együtt már bántalmazták őt az eljárásuk során. Elfogultságuk miatt beszélni nem lehet a helyi csendőrökkel, mivel az Ügyfél neve ki van adva az összes rendőrnek, hogy hogyan kell megkülönböztetőleg bánni vele. Ez véletlenül elő is került egy iratismertetésen, mivel H. Péter János százezer százados utasítását papírra vetették, majd személyesen is találkozott vele, ahol megerősítette vigyorogva:

"Bepanaszolhatsz engem is, majd elutasítjuk!"

Ebből kifolyólag lehet következtetni, hogy a XIII. kerületben milyen igazságszolgáltatás mehet!

04a_18.jpg

Lényeg, hogy a közjegyzőnél történt intézkedés során az Ügyfél felhívta a figyelmét a másik járőrnek, J. Attila főtörzsőrmesternek, hogy ha már hozzá beszél, tisztelje már meg, hogy ránéz. Ebben a pillanatban a fotón is látható módon min. 2-2.5 méter távolság volt köztük és ő ülő helyzetben helyezkedett el. A sheriff viszont elragadtatta magát, nekifutásból a székről felrúgta, leteperte a földre és percekig a kezét csavarta, majd segítséggel megbilincselte. De minek, milyen jogszabályra hivatkozva és egyáltalán mit követett el? Senki nem indokolt semmit, a vadnyugat hőse viszont kitépte a kezéből a kamerát és fejvesztve a felvétel törlésébe kezdett. Az Ügyfél hiába mondta neki, hogy feleslegesen törli, a felvétel azonnal a felhőbe kerül! Mellesleg, ha magatehetetlenül végighúzzák a padlón az embert, akkor ott sérülés keletkezik, hát keletkezett is! Mindenesetre a gázsprayt és a jogosítványát elvették, amit azóta sem adtak vissza, a BRFK tájékoztatta, hogy még aznap értesítik. Szerinted történt valami azóta?!

05_brfk_xiii_rendorkapitanysag.jpg

Viszont a rendőr is egy gondolkodásra képes lény, így rájöttek, hogy ha marad felvétel, akkor ők bizony sz*rban lesznek, ezeket tudták összeszedni magukból:

„A g*ci Lányi miatt nekünk miért kell szívni?

Azért mert a Lányi szemét volt Veled.

Szóltam már, hogy a munkakönyvemet készítsék ki a szemét Lányinak.

Kirugathatsz, csak jót teszel velem!”

Mindenesetre az Ügyfél kérésére nem küldték más kerület elfogultságtól mentes kollégáit, ők foganatosítottak, nem adták át a jó melót másnak, bevitték őt az örsre. Vajon a feltételezés túl is lehet, hogy van köztük egy felbújtó, ha a beszállításkor kórusban üvöltötte az összes rendőr:

"Sz****r, sz*r vagy!""

A történtek után Lányi Zsolt nem válaszolt a rendőri túlkapás egyezséggel való megoldására és a helyettese sem tett másképp. A bevált recept szerint belső vizsgálatot indítottak, hogy azt alaptalannak minősítsék és elutasítsák?

Üzenem a rendőrség kollégáinak, ha motozás során találnak valamit az egyik zsebben, akkor ne örüljenek meg annyira annak, hogy abbahagyják, mindent át kell nézni! Az Ügyfél beszámolt ugyanis arról, hogy a gázsprayn kívül volt más védelmi eszköz is nála, ill. más kamera eszközzel is fel volt szerelve. Egy bűnöző a járőrök trehány munkáját kihasználja ám és akár az életükbe is kerülhet!

Feltesszük azért a kérdést az BRFK-n Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagynak, hogy Lányi biztosan jó helyen ücsörög és kapja a fizetését?

hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr217910735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása