Choice

A nyelv hossza a mérce?

2023. július 31. 07:50 - Publikus Team

Ne kényeskedjünk, autokráciánkban egy föntről jött utasítás alapján elrendelt rendőrségi ügynek vagy egy koncepciós pernek bele kell férnie. A „baráti” orosz diktatúránkban a nem kívánatos állampolgárok életének megkeserítésére kreatívabb, esetenként még életellenes állami eszközöket is alkalmaznak. Így az alábbi nyafogásért Pintér Sándor belügyminiszter Úrtól előre is elnézést kérünk és még hálásak is lehetünk, hogy a rangos listáján szerepelünk.

01_b_peter_brfk.jpg

A közelmúltban Budapest XI. kerületében történt rendőri intézkedés sajnálatosan tragédiába torkollt, B. Péter rendőr az intézkedés során belehalt sérülésébe. A hősies eljárásáról felvételt nem mutattak be, de a vígjátékba illő kollégáinak szerencsétlenkedése rámutatott rendőreink abszolút felkészületlenségére és gyakorlatuk hiányára. A BRFK vezetőségének fel sem tűnt, hogy a felvétel közlésével nem a szabályszerűségüket támasztják alá, hanem a rendőrség alacsony tekintélyét és elismertségét rontják tovább. Az „ellenséges” európai demokráciákban ilyen húzások töredékéért is fejek hullottak volna, de a XI. kerületi rendőrkapitány, Jáger István r. ezredes Úrral egyetemben, a BRFK-t vezető Terdik Tamás r. vezérőrnagy Úr is biztonsággal visszaülhetett a székébe. Senkinek ne forduljon meg a fejében az esetleges politikai motiváció, viszont a következő történet után már gondolkodjunk el rajta, de csak a szavazás kedvéért!

02_jager_istvan_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

forrás: MTI/MTVA

Az előző cikkben >>> már bemutatásra került, hogy a XI. kerületi rendőrkapitányság egyes kollégáinak nem egy lényeges szempont a hatékony munkavégzés és meg is szavaztátok, hogy Jáger kapitánynak a célja a megfélemlítés volt. A Kapitány Úr megkeresésünkre nem mert válaszolni, inkább a hallgatásba menekült, gratulálunk neki, kellő löketet adott az igazságszolgáltatásba vetett hitünk további csorbítására. Reméljük, hogy a megsértődésig nem fajul el az ügy, de ilyen jelek fedezhetők fel, mivel a kollégáinak felajánlott ingyenes tanfolyamra sem tartott igényt, hogy milyen módon tudná hatékonyabbá tenni a munkafolyamataikat.

03_p_margit_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: youtube.com

Egy áttett ügyben azonban hiba csúszott a rendszerükbe és kiderült, hogy milyen aljas módon is képes eljárni a XI. kerületi Rk, ha egy fentről jövő utasításnak kell eleget tenni. Elektronikus úton véletlenül elküldtek egy határozatot, miszerint felmentik a kirendelt védőt. Érdekes, mert ha már felmentik, akkor ki is kellett rendelni védőt, de azt még mindig nem tudni, hogy milyen ügyhöz, mivel a tisztességes tájékoztatástól már többször elzárkóztak. A cselük lelepleződött, mivel aljas módon a gyanúsítottat megkerülve akartak vádat emelni, csak úgy tűnik, hogy vannak tisztességes ügyvédek is, mivel az rájöhetett a turpisságra és kérte az ügyben való felmentését. Hallgassuk meg milyen korrekt P. Margit kolléga a XI. kerületi rendőrkapitányságról:

1. rész

felvetel_gomb.jpg

2. rész

felvetel_gomb.jpg

Ebből kiderülhetett, hogy nem columbói magasságokban mozog 1-2 kerületi kolléga, még több csillaggal is a vállapján, nehézséget okoz számára egy összetett mondat értelmezése és csatlakozott az elfogult XI. kerületi vezetőséghez. Miután írásban sem hajlandó küldeni az ügyről egy tisztességes tájékoztatást, így feltettem neki a kérdést:

„Jáger István kapitánytól vagy a BRFK vezetésétől személyemre vagy az ügyre vonatkozóan

milyen utasítást kapott?”

Jáger stílusát átvéve, elmenekült Margitka és inkább letette a telefont. Ezennel meg is ragadom az ünnepélyes alkalmat, hogy Jáger Urat felszólítsam a rendőrkapitányi tisztségről való lemondásra, hogy a XI. kerület uniós állampolgárai hozzáférhessenek az uniós szintű igazságszolgáltatáshoz!

sz1.jpg

Várjuk az országos rendőrfőkapitány, Dr. Balogh János r. altábornagy válaszát, hogy a XI. kerületi Rendőrkapitányság magas szintű szakmai munkájával mennyiben ért egyet!

hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr4818182489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása