Choice

Rendőri túlkapás unortodox bizonyítása

2022. október 21. 09:30 - Publikus Team

XIII. Kerületi Rendőrkapitányság 3. rész

2022. szeptember 15-én az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, ami kimondta, hogy Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. A definíció és a való élet szerint is nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy a demokratikus intézmények csak látszatkeltés céljából üzemelnek és a tekintélyelvű kormányzati rendszert szolgálják. Ezekben a rezsimekben általános választásokat tartanak, de ezek nem érik el a szabadság és a tisztesség demokratikus normáit. A Choice esetén keresztül megismerhetjük, hogy egy „fentről jövő utasítás” hogyan futhat keresztül az ügyészségen és a rendőrségen, illetve ha hiba csúszik a rendszerbe, azt jogszerűnek feltűntetve hogyan lehet az asztal alá söpörni. Megkeresésre az érintett rendőrök az általuk elmondottakat a teljes nevük feltüntetésével nem merték alátámasztani.

Figyelem! Sokak számára a nyugalmat megzavaró, felkavaró képek következnek!

01.jpg

Előző részben>>> bemutattuk, hogy a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, ha nem akar foglalkozni egy bűncselekménnyel vagy éppenséggel kreálna egy másikat a szabad nyomozati cselekmények által, azt akár meg is teheti. Az egyik rendőri túlkapásuk fejezetét azért alaposabban górcső alá vesszük, mivel az tökéletesen bemutathatja, hogy egy elnyomó rendszernek nem feltétlenül kell kivégzéseket és bebörtönzéseket előadni. Viszont ez a rezsim sem tartja tiszteletben az emberi szabadságjogokat, mivel azt bármikor korlátozhatja és úgy lepapírozzák, hogy még Churchill szabadság jelképével (V) is lehessen reklámozni. Viszont ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan!

02.jpg

Közelítsük meg onnan az ügyet, hogy a fogyasztóvédelem működő intézményrendszerét már évekkel ezelőtt kinyírták. A Choice (továbbiakban: Ügyfél) esetében pedig a szabálytalanul eljáró közjegyzőt nem egyszerű felelősségre vonni, a labilis magyar jog útján pedig ringben érezheti magát, panasznak nincs helye, a reklamáció alatt így rögtön rendőrt hívtak rá, sőt még egy szabálysértési ügyet is összedobtak ellene. Kamera és hangfelvevőt beélesítette, hogy az esetleges bűncselekményünk bizonyítható legyen, a jog és az erkölcs talaján maradva elhatározta, hogy lebuktatja őket, mivel közjegyző elleni panaszról a Törvényszék 2-6 hónap alatt dönt, amit EU-s állampolgárként megélve kirívóan nonszensz. Nézzük, hogyan is történt:

03.jpg

Az Ügyfél megérkezett az irodába, előadta az általa kibocsátott végrehajtási eljárás hibáinak panaszát, de a két asszisztens láthatóan nem értett hozzá, a közjegyző szabadságon volt és természetesen a közjegyző helyettes is a vakációját töltötte, ami előtte is így ment hónapokon át. Ahogy kihívták a Rendőrséget, az ajtót bezárták, hogy a panaszost ott tartsák a járőrök kiérkezéséig, ami már kapásból a Btk. szerinti személyi szabadság megsértése lehet, tehát eddig a közjegyző bandája lehetne gyanúsított, legalábbis tőlünk nyugatra. Mindez idő alatt az addig benyújtott papírokat nem voltak hajlandóak megmutatni, ami egy másik látogatás alkalmával kiderült, hogy az iratokat valaki meghamisította! Tehát a Btk. szerinti tettenérésről is beszélhetünk közokirat hamisítás bűntette által, ismételten a közjegyző esetében.

04.jpg

A már ismert rendőrök megérkeztek, természetesen őket beengedték és azon nyomban érzékeltették is feléje a XIII. Kerületi rendőrség diszkriminációját. Sértettként egyszerűen nem foglalkoztak vele, de amikor észrevették nála a kamerát, J. Attila f.törm nekifutásból kirúgta az Ügyfél alól a széket, majd minden előzetes felhívás nélkül, törvénytelenül próbálta megbilincselni, de mivel nem a bűnügyi bevetési csoportról volt szó, nem ment neki, így bosszúból az egyik karját próbálta kicsavarni. Antal r.tzls szerencséjére megszánta és megmutatta neki a hatékony bilincselés menetét. A főtörzs a kezéből kitépte a kamerát és fejvesztve a felvétel törlésébe kezdett. Az Ügyfél hiába mondta neki, hogy feleslegesen törli, a felvétel azonnal a felhőbe kerül! Itt meg is állt a tudománya. Meghökkenve a motozás során az egyik zsebben talált egy gázsprayt és egy vezetői engedélyt, amit magáénak is tett. Az Rtv. szerint a további zsebek tartalmára és a másik kamerára már nem fordított kellő energiát. Az Ügyfél még mindig az intézkedés jogalapját kérdezte tőlük, amikor beszállították az őrsre, miközben a járőrök a munkakörülményeket és a kapitányt szidták. Ezzel szemben Attila jard a valósággal ellentétes és elképesztő tényekkel meggyőzte a felettesét:

05.jpg

A bevált recept szerint belső vizsgálatot indítottak a rendőri túlkapásra, közigazgatási eljárásban kívánták kivizsgálni, aminek keretében a százezredes jelezte, hogy az ügyészségtől nem minden papírt kaptak meg. Az Ügyfél látván a rezsim tendenciáját, inkább kiröhögte őket! A nyomozó hatóság végül megszüntette az ügyet, mert nem tudta megállapítani, hogy „a panaszos a rendőri intézkedés mely konkrét mozzanatával és mely intézkedő rendőrrel szemben kíván panasszal élni”. Panaszára pedig az ügyészség megállapította, hogy alaptalan, tehát így a demokrácia látszatintézménye akár be is bizonyosodhatott, hogyan lehet törvényesnek látszó módon egy törvénytelen érdeket elsikálni. Vajon miért kellett kihagyni a jelentésből a legfontosabb momentumot, hogy próbálta kitörölni a törvényellenes rendőri kényszerintézkedés bizonyítékát? A kellő igazságszolgáltatás viszont nem egy nevetséges közigazgatási eljárás lesz, hanem amikor Attila f.törm kisgyerekei felnőve elolvassák majd ezt a cikket és megkérdezik aputól, hogy miért hazudott!

07_szavazas.jpg

A szavazás 22.10.27-én lezárult.

A rendőri túlkapás során eltulajdonított használatlan gázsprayt és a vezetői engedélyt nem juttatták vissza, az Ügyfél a XIII. Kerület Rk. környékét átvizsgálva a vezetői engedélyét megtalálta a Szabolcs utca kukájában, amivel kapcsolatban megállapították: „az nem képezi eljárás tárgyát”. Ennyi és nem ragozzák túl, mert egy rezsimben nem is kell?!

06.jpg

Várjuk J. Attila százezredes jelentkezését, a törvények tiszteletben tartásával szívesen levetítjük részére a teljes felvételt torzítás nélkül, amint épp bénázik annak leállításával és törlésével! Párhuzamosan a BRFK Hivatalát is felkeressük, hogy Attila milyen előreléptetésben részesült az ügyben.

hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr117958946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása