Choice

A megfélemlítés működik

2023. február 06. 20:18 - Publikus Team

Hazánkban itt szünetel az igazságszolgáltatás

A BRFK kerületi kapitányságainak alapmódszere között egyszerűen egy fikarcnyi különbség nem létezik. A rendőri esküvel szemben menve az elfogultság és az előítéletes hatalommal visszaélés mindennapi, munkáját felületesen végzi el és az sem érdekli, hogy saját személyén keresztül az egész testület megítéléséért is felelős. Mindig léteznek kivételek, remélem, hogy ők rögtön felismerik magukat és továbbra is a szakma büszkeségei lesznek!

01_jager_istvan_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció egyik forrása: ujbuda.hu

A rendőri eskü1 sokak számára ismeretlen lehet, viszont a cikk lényegéhez elengedhetetlen, ezért mindenképpen érdemes lehet átfutni indulásképp. A BRFK mögött is érző emberek állnak, akik igen hamar megsértődnek, ha pl. a határozatukat az alattvaló nem fogadja el, hanem még panaszt is tesz. Egy rendőrkapitány a trónjáról letekintve villámokat még nem tud szórni, de egy bűncselekmény meggyanúsításával „kellemesen” elő tud rukkolni! A XI. Kerületi rendőrkapitány, Jáger István alezredes megkapott egy eljárást megszüntető végzés elleni alapos panaszt, jött is vissza rögtön a határozat, hogy bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a feladója. Egy biztos, hogy az alábbi idézés szerint, 40 iratot gyártottak már, hogy összejöjjön a gyanúsítás, ami egy normális jogállamban rögtön a feljelentés után megállja a helyét!

02_xi_ker_rendorsegi_idezes.jpg

Ha alaposan áttekintetted az idézést, elég sok minden kiderül belőle, de két lényeges dolog az biztosan nem! Mivel gyanúsítja a rendőrkapitányság és ehhez milyen bizonyítékot kellene, hogy vigyen, amivel rögtön kétséget kizáróan cáfolni lehessen az okosnak nem mondható K. r.ftzls és K. r.hdgy h*lyeségét?! A lényeg az egyértelmű: megfélemlítés, elhallgattatás és a szabad nyomozati cselekmények alapján a bizonyítékok elutasítása és végül a vádemelés. Alezredes Úrnak jelentem, a megfélemlítés sikeres volt, viszont annyira nem ismer még, hogy az igazságot elhallgattassa bennem! Ezzel párhuzamosan jelzem, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint a megfélemlítés törvényellenes, legalábbis Hegyeshalomtól nyugatra! Az sem elhanyagolható, hogy egy bűncselekmény észlelésekor hivatali kötelesség ugyebár eljárni. Hazánk jogállamiságát vizsgáló Gwendoline-csoport2 olyan mennyiségű szabálytalanságokkal állnak szemben, hogy Brüsszelben lassan már nem lesz már elegendő papír rájuk…

Várjuk az országos rendőrfőkapitány, Dr. Balogh János r. altábornagy válaszát, hogy a XI. kerületi Rendőrkapitányság magas szintű szakmai munkájával mennyiben ért egyet!

hun.jpg

1

"Én, (…) a Magyar Köztársaság (szerv megnevezése) tagja esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányához, törvényeihez és más jogszabályaihoz híven, becsületesen teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsainak engedelmeskedem. Esküszöm, hogy hazám alkotmányos és törvényes rendjét, nemzetünk biztonságát, ha kell, életem kockáztatásával is hűségesen megvédem. Mindenkor az állampolgári jogok érvényesítését tartom szem előtt, és a nép érdekeinek megfelelően járok el. Esküszöm, hogy elöljáróimat, munkatársaimat megvédem, fegyveremet, felszerelésemet megóvom. A szolgálati ismereteket elsajátítom. A rendet és fegyelmet minden törvényes eszközzel fenntartom. Alárendeltjeimről a legjobb tudásom szerint gondoskodom, őket öntudatos hazafiakká, a népek kölcsönös tiszteletére nevelem. Minden erőmmel, törekvésemmel, tudásommal a Magyar Köztársaság fejlődését szolgálom. Az állam- és szolgálati titkot híven megtartom. Szolgálatban és szolgálaton kívül példamutatóan viselkedem."

2

2022. szeptember 15-én az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, ami kimondta, hogy Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. A definíció és a való élet szerint is nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy a demokratikus intézmények csak látszatkeltés céljából üzemelnek és a tekintélyelvű kormányzati rendszert szolgálják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr8018042896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása