Choice

S.O.S: Haldoklik a jog a XIII. kerületben?

2018. november 02. 20:09 - Publikus Team

Chicagóban érezheted magad

Milyen jól hangzik, hogy a nyugat-európai országokból hazánkba akarnak költözni a híres biztonságunk miatt!  A XIII. kerület ingatlanjai milyen felkapottak lettek az utóbbi időben, annak ellenére is, hogy a kerületben no-go utcák létezhetnek az éjszakába nyúlóan! Sőt a helyiekben megfordulhat az is, hogy ebbe az utcába még nappal sem igazán szeretnek bemenni. Sargentini-jelentés a hazafiaknak iszonyatosan unszimpatikus, de abban nincs esetleg mégis valami, hogy Magyarországon jelenleg a jogalkalmazás és az igazságszolgáltatás több helyen haldoklik? Olvass csak bele és SZAVAZZ! A korábbi állás a XIII. ker Rendőrkapitányság értesítése előtti állapotról a szavazások után olvasható. A köv. mondat törlésre került, ha látod, az csak fikció szüleménye lehet: A XIII. ker Rendőrkapitányság kollégáitól köszönjük szépen nem kérünk több részrehajló korrekciós szavazatot!

01_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

A XIII. kerületi Rendőrségnek nincs egyszerű feladata, sajnos hiába van kívülről felújítva a helyi kapitányság, belül sokszor nehéz körülmények között dolgoznak a szolgálatban lévők. Nincs könnyű dolguk a bűncselekmények számával sem, ha ledöbben az egyik kollégájuk egy vidéki rendőrség ügyiratszáma láttán, hogy még csak olyan kevésnél tartanak?! Már csak ennek a tudatában is, hogy igen magas az ügyek száma, a XIII. kerület biztonság tekintetében biztosan olyan vonzó?

02_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

Le a kalappal azok a rendőrök és nyomozók előtt, akik láthatóan odateszik magukat a munkájukban! Ne essék tévedés, a kerületben is rengetegen vannak! A több ezres ügyszám mellett a rendőrök is tévedhetnek ugyebár, amikor viszont tetten érhető, hogy egyéb okok folytán hibázik 1-2 kolléga vagy esetleg még hazudik is, akkor az már más ügy! Sokszor érezheti úgy a helyi rendőrséggel kapcsolatba kerülő, hogy a sötét ’40-es vagy az ’50-es évek rémálmában a főszereplő. Simán megtörténhet, hogy segítesz egy utcai rablás során a sértettnek, de garázdaság kerekedik belőle és ugyebár a kollégák mikor fognak jönni érted, hát az éjszaka közepén. Kedves utasítást végrehajtók tájékoztatnak, hogy velük kell fáradni, kérdésedre elmondják, hogy még a gyógyszert sem kell hozni, mivel egy gyors eljárás lesz. Ez addig húzódik, hogy hajnalban egy rabosítás során a tiszt tévesen sorozatos elkövetőként kezel. Panaszt nyújthatsz be egy független testülethez, az eredményben viszont tájékoztatnak, hogy nem tudod bizonyítékkal alátámasztani. Ugye egy hangfelvételt sem tudsz készíteni, mivel elkobozták tőled a telefonod?!

03_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

A kerület fogdájának látszólagos tisztasága alatt ugrándoznak a lapostetűk. Ja, hogy Téged ez nem érinthet? Dehogynem! Jóhiszeműen segítesz az utcán egy bajba kerültnek és simán előfordulhat ismét olyan szituáció, hogy rabosításodra kerül sor. Ismét nyújthatsz be panaszt, amivel rögtön ki is törölheted… Válaszban elbűvöl a szerv azzal, hogy korábban már lefolytatták a megfelelő rovarirtást. Dobhatod ki az egész ruházatodat, mert kiirtani nem igazán tudod! Kártérítés? Felejtsd el, 2018-at írunk és Magyarországról van szó!

04_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

A végén már eljuthatsz oda, hogy kézbe veszed az ügyedet és megpróbálod végre elintézni. Felhívod a kerületi rendőrséget, kollegina felveszi, nem tud megoldással szolgálni. Megkéred, hogy adja akkor a felettesét, válaszában ezt elutasítja, mivel szabadságát tölti. Érdekes, hogy 10-ből legalább 8 hívás alkalmával ez a megszokott lehet, hogy a kolléga nem elérhető, mivel szabin van?! Ezt az esetet még fűszerezte a kolléganő azzal, hogy a kagylót nem fogta be és úgy kérdezte meg a felettesét, hogy mit mondjon neked. „A miért tetszik hazudni?” kérdésre a szabadságon lévő főnökasszony rögtön előkerült. Hangfelvétel nem készül a kerület szerint, a Sajtóosztály válasza pedig: az arra jogosultak köre a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő módon és mértékben ismerheti meg! Akkor mégis létezik, de csak akkor, ha ők akarják? Ha viszont rögzíted és bizonyítékként akarod felhasználni, azt nem teheted meg, mert a nem szabályszerű bizonyítéktól eltekintenek. Szavazatoddal segíts, hogy ebben változás legyen:

A Rendőrség értesítése előtti időpontban a többség tette le szavazatát amellett, hogy 75%-ban NEM elégedett a rendőrség hangnemével!

05_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

Ha éppen kiszabadultál a fogdából és beidéznek egy kihallgatásra, még kellemesen is érezheted magad, mivel „családias” légkörben folyhat a csevej.  Egy szobában, hogy többen is dolgoznak és ki-be járkálnak az teljesen megszokott. Az is megeshet, hogy ha a kezdő kolléga nem birkózik veled, akkor a másik asztaltól simán odapörköl a felettese és még meg is alázhat akár a főiskolai végzettségedre vonatkozóan is. Vajon a középkorban a királyoknak milyen habitusuk lehetett?

06_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

Az ingatlan üzlet nagyon frankón felfutott a kerületben, többen befektetés céljából vásárolják a lakásokat, kiadás céljából. Gondolod, hogy az albérlő vagy a tulajdonos foglalkozik a szomszédokkal? Biztos találnánk kivételt! De mi az elsődleges szempont, hát persze, hogy a bevétel a legkevesebb intézni valóval! Szólsz a szomszédnak, hogy vegyen vissza az éjszakai hangoskodásból és az lesz a vége, hogy még ő üt meg! Semmi probléma, már el is felejted az ügyet, a helyi erőket már nem akarod terhelni egy feljelentéssel… Szavazatoddal nyomatékosíthatod a változást:

A Rendőrség értesítése előtti időpontban a többség tette le szavazatát amellett, hogy 71,4%-ban NEM elégedett a rendőrség eljárásával!

07_xiii_ker_rendorseg_budapest_magyarorszag_choice.jpg

Csöngetnek, elvisznek, rabosítanak, garázdasággal gyanúsítanak, mivel TE ütötted még meg a szomszédod és ezt persze egy cigányasszony is látta a két szemével! Szuper, nekiállsz ennek az igazságtalanságnak?! Legtöbben ismét legyintenek, lehet, hogy ők teszik jól! Nekiállhatsz, hogy segíted a rendőrség munkáját, hogy igazságszolgáltatás révén tényleg kiderüljön valami. Felejtsd el! Esélyt sem kapsz! Kérhetsz szembesítést vagy hazugságvizsgálatot vagy hallgassanak ki más tanút is… Szabad nyomozati cselekményt és bizonyítást alkalmaznak, így amit jónak látnak, abban folytatnak le nyomozati cselekményt és simán elutasítanak ilyeneket! Ha viszont a kolléga megengedi magának, hogy egy végzettséget lefikázzon, akkor az állampolgár nem várhatja el az igazságszolgáltatástól, hogy legalább a jogi változásokat figyelemmel kísérje? A poligráf ugyanis az új büntetőeljárásban elég rangos helyre került elő a bizonyítékok listáján és a Legfelsőbb Bíróság is a vizsgálatot a pszichológiai szakértői vélemény keretei közé helyezte! Ha történt Veled hasonló eset a XIII. kerületben, küld el, előtte viszont SZAVAZZ!

A Rendőrség értesítése előtti időpontban a többség, 83,3%-ban egyetértett azzal, hogy a rendőrségnek kötelessége lenne poligráfot használni az esetben!

De ennek ellenére ne packázz velük, mert simán egy rövidgatyás igazságügyi szakértő előtt találod magad, aki vélhető szabálytalanságokba fut bele. Sebaj, mert a fegyelmi és etikai szabálytalanságokat ugyanaz a Kamara vizsgálja majd ki, akinek a nem kis összegű kamarai díjat fizeti a szakértő. Elfogultság persze fel sem merülhet?!

A cikket építő jelleggel ajánljuk Pintér Sándor belügyminiszternek, Dr. Tóth József XIII. ker polgármesternek és Dr. Paál Péter György XIII. ker rendőrkapitánynak is!

hun.jpg

A képek illusztrációk a pixabayről. Köszi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr1714340591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása