Choice

Maruzsa nem vállal felelősséget?

2022. április 01. 15:48 - Publikus Team

NAV tartozás unortodox kiegyenlítése

„Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.” Orbán Viktor ilyesféle szereplése megszaporodott a veszélyhelyzet idején és ezzel repkedtek is a szebbnél szebb mondatok, bár némelyeknek a valóságtartalmára csak 7-10 nap múlva derült ki. Már gyerekkoromban megtanítottak a felelősségvállalásra, ezért csak olyat ejtek ki a számon, amit be is tudok tartani! Így aludni biztosan nem tudnék, ha Orbán helyében az elmúlt években elhangzottakat meg kellene emésztenem, főleg ha kárt is okoznék a polgároknak. Nézzük meg az alábbi esetet, amikor a miniszterelnökünk derék katonája, Maruzsa Zoltán EMMI államtitkár 2020. decembertől fogva reggeltől estig azt mondta, hogy januárban megnyílnak az iskolák.

01_maruzsa_zoltan_publikuss.jpg

A kép illusztráció jellegű, forrása: 444.hu

A jól csengő ígéret nem jött be, sőt pénzben kifejezhető kárt is okozott, feltehetően nem csak egy vállalkozás és egy iskolával érintett részére! Január 11-én a középiskolák nem nyitottak meg, sőt még több hónapra zárva is maradtak, amiről a kormány és a kormány közeli sajtó is beszámolt:

  1. Magyarország Kormánya facebook oldala >>>

Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után.

  1. Magyarország Kormánya >>>

A téli szünet után január 4-én nyitnak az általános iskolák, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás.

  1. Retro Rádió >>>

A középiskolákban január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után.

  1. Tények >>>

A téli szünet után újra kinyitják a középiskolákat.

…és végre nézzük a Maruzsa Zoltánnak címzett fizetési felszólítást, amit egy károsult Vállalkozó küldött a részére:

02_fizetesi_felszolitas.jpg

Maruzsa Zoltán június 14-ig válaszra nem méltatta még egy Elnézéssel sem, csak a nagy hallgatás következett, ezért már elkészült neki a polgári peres eljáráshoz szükséges keresetlevél, így talán a bíróság előtt megtudjuk, hogy milyen érzés Neki, hogy egy mikrovállalkozótól elvette a munka és a pénzkereseti lehetőségét, csalódást és kárt okozva a kijelentésével!

A Vállalkozó tudván, hogy a Fővárosi Törvényszék vezetőségében nem sziklaszilárd a befolyásolhatóság és a pártatlanság elutasítása, ezért egy vidéki bíróságra adta be a keresetét. Ott ment a huza-vona, hogy vajon melyik bíróság lenne az illetékes. Addig intézkedtek a jelzett sajtó figyelme alatt, hogy „véletlenül” egy alföldi nyugdíjas otthonnak küldtek adatokat az ügyről. Mindezekért 300.000Ft kártérítésben egyeztek meg a bírósággal, amit már ki is fizettek.

Közben jött a levél, hogy a Győri Ítélőtábla megállapította, hogy ez a bíróság nem is illetékes. Álljunk má’ meg, nem is lehet beazonosítani az illetékesség alapjául szolgáló vállalkozás székhelyét, há’ akkor, akkor meg lehet küldeni a Fővárosi Törvényszéknek! Vállalkozás székhelyét ne tudnák beazonosítani, még a panasz és kifogás ellenére sem?! Érdekes módon a sajtómegkeresésre nem kívántak válaszolni...

Azt viszont senki nem vette észre, hogy a Vállalkozóval szemben a közben elfogult Schadl-ügyben is érintett Tatár-Kiss Péter Törvényszéke nem folytathat le pert. Így szépen köröz az ügy az éterben, hátha el tudják húzni a választások utánig. Az egyezségi eljárás indítványát észre sem akarták venni, ezért el lett juttatva Maruzsa Úr belsős jogi képviselőjének:

03_egyezsegi_ajanlat.jpg

A válasz jött is ezerrel, amiben fellelhető, hogy egy jogkövető állampolgárról alap esetben mit feltételeznek, aki egy ésszerű lezárást szorgalmazott:

„…még az is lehet, hogy Ön egyáltalán nem szállított egyetlen büfének sem semmit, hiszen jelenleg nem tudjuk, hogy hová, mit szállított, milyen áron, milyen veszteség érte, csak az Ön bemondása áll itt.”

Az általuk aláírt egyezség pedig 25.000Ft megfizetéséből állt volna és le volt fektetve titoktartási kötelezettség is! Egy emberi gesztussal, egy Elnézéssel el lehetett volna ismét intézni a hibás tájékoztatást, de ezek szerint 25.000Ft-ot még szeretne fogni az EMMI az ügyön, ekkora lehet a probléma a magyar gazdasággal?

Külön sajtómegkeresésre Maruzsa Zoltán egy kérdésre sem válaszolt, viszont hozta ismételten a már szinte elvárt szintet, a végső küzdelemig tartó pártérdeket:
"Ne szépítse, Ön csak egy zsaroló, zsarolókkal pedig nem levelezgetünk."

Semmi más gondolat nem dukálna erre jobban, mint ami évszázadokon keresztül nem változott:

"Senkit sem utálnak jobban, mint azt, aki igazat szól." /Platón/

hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://choice.blog.hu/api/trackback/id/tr8317795293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása